пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Розколоте небо Світлани Талан

Талан, С. Розколоте небо : роман / Світлана Талан ; передм. О. Хвостової. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 352 с.
Книга "Розколоте небо" Світлани Талан - неодноразовоно лауреата міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова", однієї з найуспішніших письменників України, - одне з найбільш пронизливих вражень з прочитаного багатьох українців.

Роман про один з найтрагічніших періодів української історії - Голодомор. Страшна історія українського народу, яку Світлана Талан відобразила просто неймовірно, до сліз.

Це щось надзвичайне! Щось надзвичайно відверте, надзвичайно сумне, надзвичайно важке. Книга не дає відволіктись від історії сім'ї Чорножукових з Луганську, історії про голод в Україні. 

Невже можуть вимирати цілі села? Невже люди можуть пухнути, божеволіти від голоду? Невже роботящі, щирі, добрі люди можуть бути ворогами народу чи держави? 

Можуть... в ті часи, про які йдеться в книжці, це все стало чимось звичайним і навіть буденним. Важко переосмислити весь жах в якому люди боролись за своє життя та життя своїх рідних. 

Світлана Талан
Ця книга не дає спати, захоплює дихання, коли читаєш, засліплює очі сльозами співчуття, а серце стискає холодною рукою жаху...

Перша частина книги - поетична, сповнена любові, описів природи, праці людей на землі. Родинні відносини у сім`ї Чорножукових перед нами у всіх своїх проявах. 

Захоплює працелюбність цих селян, їх доброта, милосердя, готовність завжди прийти на допомогу тим, хто її потребує. 

Кохання, дружба, зрада, заздрість, горе та щастя - кожна сторінка книги виблискує всіма кольорами веселки людських почуттів. Але друга частина - то суцільний біль, розпач, трагедія, страждання та жах... 

Ця книга нікого не залишить байдужим. Так, вона дуже важка, але, завдяки таким книгам ми маємо змогу краще пізнати своє минуле, щоб ніколи більше не дозволити повторення такої Катастрофи, щоб щиро вшановувати пам`ять про тих, хто загинув найстрашнішою смертю - від голоду, щоб цінувати те, що в нас є сьогодні.

Роман спонукає  ніколи не втрачати надію, бо після ночі завжди буває день і сонце посміхнеться всім, а небо - одне на всіх...


Читати безкоштовно в бібліотеці



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...