середу, 14 листопада 2018 р.

«Ґудзикові» книги

Про Всесвітній День гудзиків, який щорічно святкується 16 листопада, ми вже розповідали в матеріалі «Ґудзик-пудзик розгойдався, або Всесвітній День ґудзиків»

Але який же День ґудзиків без «ґудзикових» книг?! Насолода книгою підготувала для Вас добірку книг з «ґудзиковими» назвами.


Ірен Роздобудько «Ґудзик»

Це багатоплановий роман, з багатьма сюжетними колізіями і героями. Його часовий простір - від середини 70-х до наших днів, його географія - Київ, українська провінція, Росія, Чорногорія і Америка. А головна ідея така: велике щастя або велика трагедія можуть початися з однієї маленької деталі - з гудзика, який так легко втратити, а потім шукати все життя. 

Це роман про любов, вірність і зраду. Про те, що ніколи не варто оглядатися назад, а цінувати те, що поруч з тобою - сьогодні і назавжди.



Арнольд Лобел «Пуговица»

Нерозлучні друзі Квак і Жаб пишуть один одному листи і розповідають казки, втрачають і знаходять, іноді навіть сваряться, але потім завжди миряться, а головне - завжди готові прийти один одному на допомогу.

У простих і зворушливих казках класика американської дитячої літератури немає чарівників і гномів, небезпечних пригод і далеких країн. Але все одно їх дуже люблять діти і дорослі у всьому світі. Теплий і затишний світ двох друзів - це той світ, про який хочеться почитати перед сном. Тому що потім будуть снитися гарні сни.


Альфред Вельм «Пуговица, или серебряные часы с ключиком»

Історія розгортається навесні 1945 року в одному німецькому селі, коли звичайні люди тікали зі своїх будинків подалі від військових дій і росіян, які наступали на Берлін. Цей відступ зводить разом двох людей - 12-річного хлопчика Генріха на прізвисько Ґудзик, у якого немає батьків і дідуся Комарека, який за свій вік багато чого побачив.

У цій книзі автор розповідає про випробування, що випали на долю хлопчика в останні тижні війни, про те, як поступово під впливом нових друзів, які взяли участь у долі хлопчика, змінюється його психологія, формується нове ставлення до життя, до людей, до навколишньої дійсності.


Катя Матюшкіна «Снумріки. Чарівний гудзик»

Це дуже смішна дитяча книга. У Гудзиковому королівстві катастрофа! 

Сто чарівних гудзикчів розлетілися по всьому світу, і якщо їх не повернути до півночі, то Велика Гудзиківня перевернеться, а з нею - зникне весь світ снумріков! Він зникне назавжди, як відірваний ґудзик, як загублена голочка і як порвана ниточка!

Книжки Каті Матюшкіної цікаві для різного віку. Якщо вашій дитині 4-6 років - почитайте їй, і отримайте безліч позитивних емоцій.



Павел Веселовський «Три сторони пуговицы»

Це дебютна збірка автора, що складається з фантастичних оповідань. Ці розповіді динамічні, психологічно вмотивовані і непередбачувані в своїй розв'язці. 

Письменник вільно грає на полі сучасної фантастики, не порушуючи законів жанру і не переймаючись ними.



Міхаель Енде «Джим Ґудзик і машиніст Лукас»

Письменника називають сьогодні класиком німецької дитячої літератури, а світову популярність йому принесли історії про Джима Ґудзика. 

«Джим Ґудзик і машиніст Лукас» - чудова історія! Неймовірні пригоди Джима Ґудзика починаються після того, як одного разу жителі острова Недогадія отримали посилку з маленьким хлопчиком всередині ...


Туве Янссон «Муми-тролли и пуговица в подарок»

У свій день народження Мумі-троль прокинувся від радісного передчуття. Звичайно ж, цей день стане найпрекраснішим у його житті! То чому ж його друзі виявилися занадто зайнятими, щоб відсвяткувати цей день разом з ним? 

Ця дивовижна, зворушлива історія чудово передає всі переживання маленького Мумі-троля.



Серена Витале «Тайна Дантеса, или Пуговица Пушкина»

Ця книга - погляд на долю російського генія відомої італійської пушкіністки, дослідниці і знавця російської літератури Серени Вітале. Написана книга на основі документальних джерел, а головне, листів Жоржа Дантеса - його прийомного батька, які вперше були надані автору з сімейного архіву Геккерну. Вона  вибудовує ланцюг подій, що призвели Пушкіна до трагічної дуелі. 

Вітале розповідає про те, що друзям Пушкіна незабаром після дуелі стала відома її справжня причина, але вони домовилися тримати її в таємниці ...


Белла Ахмадулина «Пуговица в китайськой чашке»

До книги «Пуговица в китайськой чашке» з тритомника Белли Ахмадуліної увійшли вірші 1997-2008 рр., такі поеми, як «Черемуха», «Пациент», «Глубокиц обморок», поетичні присвяти Василю Аксьонову, Володимиру Войновичу, Ельдару Рязанову і багатьом іншим, а також цикл «Стихи детям» та прозові твори.

Читаючи ці спогади, торкаєшся до часу і людей, що оточували поета, глибше знайомишся з нею як з видатною особистістю.



За матеріалами: lib.com.uawww.labirint.ru



Дякуємо Вам за увагу до публікацій нашого блогу. Будемо щасливі бачити Вас в числі постійних читачів (сайдбар членів блогу ліворуч).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...